Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ – UNDER23 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΑΕΛ

Την φετινή χρονιά η ΑΕΛ Τμήμα Μπάσκετ Ακαδημίες εκτός από το Εφηβικό τμήμα, δημιούργησε και την Under 23 η οποία αποτελούταν από παιδιά προερχόμενα από την Ακαδημία μας γεννημένα τα έτη 2005-06-07-08 η οποία αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ.

Οι Έφηβοι με πάρα πολλές θυσίες λόγω των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων κατάφεραν να πραγματοποιήσουν εξαιρετικές πορείες και στο Εφηβικό πρωτάθλημα αλλά και με την Under 23 στην Β’ ΕΣΚΑΘ. Το εφηβικό τμήμα τερμάτισε στην 1η θέση της βαθμολογίας αλλά έχασε στις ισοβαθμίες την πρόκριση στα ημιτελικά της Λάρισας, ενώ η UNDER 23 με πολύ καλές εμφανίσεις έφτασε στη 2η θέση του ομίλου στην Β’ ΕΣΚΑΘ διεκδικώντας επί ίσοι όρους την άνοδο.

Τα παιδιά με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και με την ανάπτυξη της φιλοσοφίας από τους προπονητές τους απέκτησαν την νοοτροπία και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις, τους συνεχής επίσημους αγώνες αλλά και τα πολλά φιλικά έδειξαν πως η εξέλιξη τους θα ήταν σημαντική και αυτό διαπιστώθηκε από την αγωνιστική δράση τους αλλά και από την μηνιαία αξιολόγηση τους από το προπονητικό team.

Η απόκτηση εμπειριών μέσω των πολλών παιχνιδιών από τους αθλητές μας με την συμμετοχή τους εκτός από το Εφηβικό και σε Ανδρικό πρωτάθλημα (Β’ ΕΣΚΑΘ) πιστεύουμε πως τους βοήθησε στο αθλητικό και όχι μόνο μέλλον τους. Η αναγνώριση των προσπαθειών τους από αντιπάλους προπονητές, αθλητές αλλά και απλούς φιλάθλους είναι ένα έξτρα κίνητρο η Ακαδημία μας να συνεχίσει πιο δυναμικά την εξέλιξη των παιδιών της μέσω των προγραμμάτων της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συμμετοχή αθλητών της Ακαδημίας μας και στην Ανδρική ομάδα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η Ακαδημίας μας έχει ως στόχο την τροφοδοσία της Ανδρικής ομάδας της ΑΕΛ με παιδιά από τα φυτώριά της αλλά και όσα παιδιά λόγω των Ακαδημαϊκών υποχρεώσεων τους θα βρεθούν εκτός Λάρισας να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να είναι αθλητές με τα χαρακτηριστικά που ανδρώθηκαν μέσω της ευγενής άμιλλας, του υγιούς ανταγωνισμού αλλά και της αγωνιστικής πειθαρχίας – νοοτροπίας.

Η ΑΕΛ Τμήμα Μπάσκετ Ακαδημίες θέλει να συγχαρεί όλα τα παιδιά που φέτος θυσίασαν τον πολύτιμο χρόνο τους ερχόμενοι σε προπονήσεις, αγώνες και δράσεις της Ακαδημίας μας καθώς και τους γονείς τους που σε κάθε βήμα των παιδιών και της Ακαδημίας μας ήταν παρών δείχνοντας την στήριξη στην φιλοσοφία και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παιδιών και των προπονητών.

Η Ακαδημία μας θα συνεχίσει στην φιλοσοφία της που ξεκίνησε υπό της οδηγίες του υπευθύνου της coach κ. Βαγιόπουλου Γιώργου, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά της να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και να αποκτήσουν νοοτροπία αθλητή – αγωνιστή .

Τα καλύτερα έρχονται, συνεχίζουμε δυναμικά καθημερινά.